Méregtelenítés 4 - Amit minden nap megtehetsz

Legjobb a szervezetünket fokozatosan hozzászoktatni az egészségesebb létformához.
Amit bármelyikünk megtehet minden nap:
- Kezdjük a napot egy jó pohár forró (ihatóan forró, kb 40oC vízbe facsart fél citrom levével, amely egyrészt serkenti az emésztést és a bélműködést, másrészt vízhajtó hatással rendelkezik, harmadrészt (bármily furcsa is) lúgosít, mellesleg pedig tele van C vitaminnal és bioflavonoidokkal (utóbbi két természetes anyag antioxidáns hatású).
- Nap közben legalább 8 pohár folyadékot fogyasszunk el (1,6 liter), de ennél többet is lehet. Minél több folyadékot viszünk be a szervezetbe, az annál könnyebben fogja feldolgozni és eltávolítani a számára káros anyagokat.
- Bőrünket a napi tisztálkodás során dörzsöljük le luffa szivaccsal, vagy "dörzsi" felületű mosdókesztyűvel. (Ha van időnk, egy természetes anyagú kis kefével, még fürdés előtt dörgöljük le az elhalt hámsejteket). Szappan, folyékony szappan helyett, ha lehet, használjunk természetes alapanyagokból készült mosakodó készítményeket
(Tisztító hatású természetes szerek: zab, méz, élesztő, mandula, /bio-/tej, tengeri só, grapefruit, citrom, zöld moszat, kaolin, agyag, körömvirág, rozmaring, borsmenta, kamillavirág, fűzfakéreg, zsályalevél, levendula virág, feketenadálytő-gyökér, stb).
- Naponta legalább 10 percet mozogjunk!
(Speciálisan jó hatású a jóga, reiki, Thai chi, de az egyszerű séta is megteszi)
- Figyeljünk az étkezésre, lehetőség szerint sok nyers zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk!
- Kapcsoljuk ki magunkat a napi stresszből (séta, meditáció, relaxáció, masszázs, aromaterápia). Megérdemlünk egy kis kényeztetést!
- Amit érdemes kerülni:
                         - Alkohol
                         - Koffein tartalmú italok (kávé, kóla, fekete tea)
                         - Gyógyszerek
                         - Dohányzás
                         - Üdítőitalok (helyette fogyasszunk friss gyümölcslevet, vagy vizet, gyümölcs-és gyógyteát!)

0 megjegyzés:

  © Holisztikus blog 2010-2012

Vissza a lap TETEJÉRE